mandag den 8. februar 2010

Op og nedtur

Den forgangne uge bød både på opture og nedture. Som jeg har nævnt tidligere er det hårdt at løbe i øjeblikket. Vejret driller voldsomt, hvilket f.eks. betyder at veje og stier stadigvæk er glatte som ind i helvede. Desværre tyder intet på at vejret bliver bedre i de kommende uger, i hvert tilfælde lover meteorologerne også sne og frost i de næste par uger. I princippet skulle jeg i løbet af ugen have løbet to træningspas på 18 kilometer, men vejret ødelagde mildt sagt festen. Alt i alt blev det til tre løbeture i løbet af ugen. Den længste var på 12 kilometer og den korteste på 6,5 kilometer(læs om turen her). Når jeg er ude at løbe, føler jeg mig ualmindelig godt tilpas fysisk og føler at min form er god og stadigvæk stiger støt, men omvendt får de mange snedriver og de glatte veje og stier mig til at sætte farten ned og afkorte mine ture, hvilket ikke nytter noget når der kun er 16 uger til Copenhagen Marathon. I den kommende uge vil jeg derfor bide smerten i mig og som planlagt løbe 2 *16 kilometer + en mellemlang tur på 10 kilometer.

Foruden at løbe brugte jeg naturligvis også en del tid i træningscenteret, hvor jeg især benyttede romaskinen og crossmaskinen. Min træning i centeret kulminerede i fredags, hvor jeg roede 10725 meter på 50 minutter og bagefter brugte crossmaskinen i 45 minutter Fredagens træning var nok det bedste træningspas jeg har haft i centeret ind til nu. Jeg følte stort fysisk oversku og lyst til at præstere. Bagefter følte jeg mig i øvrigt ualmindelig godt tilpas fysisk og psykisk. Generelt synes jeg dog stadigvæk at træning i fitnesscenteret er kedeligt, men jeg må dog også erkende at det især i disse kolde tider er et sindssyg godt supplement til mine løbeture.
Min træningsuge vil se således ud:

Mandag
Restitution
Tirsdag
Løb, 16 kilometer
Onsdag,
Cross 30 minutter, roning 50 minutter
Torsdag
Løb, 10 kilometer
Fredag
Restitution
Lørdag
Roning 50 minutter, cross 40 minutter
Søndag
Løb, 16 kilometer

I sidste uge satte jeg det mål at pilen på vægten i dag skulle pege på 101,5 kg. Det gjorde den ikke. I denne uge har jeg således kun præsteret et vægttab på 600 gram, og jeg vejer nu 102,3 kg. Jeg gider ikke være særlig ked af det, jeg har trods alt tabt mig, men i den kommende uge vil jeg tage mig sammen, og især fokusere på det reelle problem: at jeg øjensynligt indtager mere mad end nødvendigt. Et fornuftigt og godt hjælperedskab til at holde styr på kalorieforbruget og motionen er i øvrigt internetsiden mad i tal”. Her kan man, når man har oprettet en profil, føre dagbog over ens kalorieindtag, holde styr på den mængde motion man dyrker, deltage i sundhedsdiskussioner og meget mere.
Jeg satser lidt, og sætter som mål at jeg på næste mandag kan skrive, at jeg ”kun” vejer 101 kg.