mandag den 1. februar 2010

Mod nye mål

Det er mandag og det er tid til at evaluere sidste uges indsats og sætte mål for den kommende uge. Træningsmæssigt har den forløbne uge været fornuftig, ja faktisk god. Jeg er tilbage i den gode faste gænge, hvor jeg træner tre dage i træk, holder fri en dag, træner tre dage i træk etc. Mønsteret er i øvrigt at jeg aldrig dyrker den samme motionsform to dage i træk.
Mine løbeture er stadigvæk kraftigt præget af det hårde vintervejr. Jeg har været nød til at afkorte turene en del, så de kun er 9-11 km lange, og de tider jeg løber dem på, er markant ringere end de tider jeg løb i efteråret. Særlig i fredag var det glat og for første gang måtte jeg opgive at løbe min yndlingsrute langs stranden.
Hvor ville jeg dog ønske at mine løbetrue på nuværende tidspunkt var mindst to til tre kilometer længere, for selvom der er næsten fire måneder til Copenhagen Marathon - og jeg er i ret god form - er det vigtigt at der kommer nogle flere kilometer i benene – og det er altså nu der skal rykkes!

I træningscenteret går det fremad og indtil videre evner jeg at komme af sted hver gang – også selvom det indimellem er hårdt. For eksempel måtte jeg i torsdags hanke temmelig meget op i mig selv, for at forlade min komfortzone foran computeren. Da jeg endelig ankom til fitnesscenteret, fandt jeg ud af, at jeg havde glemt min ene sportssko. Altså måtte jeg skifte tøj (igen), tage hjem og hente skoen, og returnere til centeret. Trods den elendige start på træningen endte det alligevel godt. Således gav jeg den gas i træningen og roede 10211 meter på 50 minutter, hvorefter jeg hoppede på Crossmaskinen i 35 minutter.
I den forløbne uge tilmeldte jeg mig i øvrigt Copenhagen Marathon der løber af stablen i maj. Det er ikke nogen billig fornøjelse: for at pine sig selv i de Københavnske gader skal man smække 600 dask på bordet. Til gengæld får man både væske, medalje, varmetæppe og T-shirt.. Da jeg havde tilmeldt mig kom tvivlen for resten frem: kan jeg klare det? Kan jeg overhovedet nå at træne mig op til et så langt løb? Men selvfølgelig kan jeg klare at løbe et maraton. Min formkurve er stigende og jeg er topmotiveret!
Vægten falder i øvrigt støt. I sidste uge satte jeg det mål, at jeg i dag max. måtte veje 103 kilo. Her til morges viste vægten 102,9 kilo. Det vil sige at jeg i den forløbne uge har haft et vægttab på 1,8 kilo. Det er måske nok lige i overkanten af hvad man bør tabe sig på en uge, men omvendt trængte jeg også til en kickstart efter en jul og nytår hvor mit vægttab gik helt i stå. Mit mål er, at jeg næste mandag maksimalt må veje 101,5 kg.

For så vist at jeg ikke bliver forhindret af snestorme, sygdom eller skader, ser min træningsplan for den kommende uge således ud:

Mandag

Løb: 14 kilometer
Tirsdag:
45 min Cross, 45 min roning
Onsdag
Løb 10 kilometer, fartleg
Fredag
35 min Cross, 45 min roning
Lørdag
Løb: 14 kilometer
Søndag

45 min Cross, 60 min roning

Hav en god uge!