mandag den 11. januar 2010

Det er koldt derude....

Ole, min blogkollega på ”Oles forunderlige verden” skriver i sit seneste indlæg at det ikke er rart at løbe i øjeblikket. Man kan ikke nyde naturen fordi det er så pokkers glat på vejene. Ole har ret, det er ikke nogen særlig rar oplevelse at dyrke løb seriøst i disse uger: det er glat og det er koldt.

Alligevel er jeg kommet ud på vejene og stierne omkring Egå de fleste dage i den forløbne uge, og tre af gangene var det med løbeskoene og løbetøjet på. Således har jeg i den forløbne uge tilbagelagt 55 kilometer hvor af de 31 kilometer var i løb. Det var meningen at jeg allerede i denne uge skulle indlede min maratontræning ved at løbe 2 x 15 kilometer, men det kolde vejr og især den modbydelige vind og de glatte veje, har fået mig til at skrue forventningerne til egen formåen en smule ned. Vejrligets indflydelse på mine præstationer taler sit helt eget sprog. Hvor jeg i slutningen af efteråret og starten af vinteren kunne løbe 10 kilometer på mellem en time og 1 time og fem minutter, har jeg i de sidste par uger kun kunne løbe 8 kilometer på samme tid. Men skidt med tider og rekorder, for mig er løb trods alt blot en hobby, en måde at afreagere på og ikke mindst en måde hvorpå jeg kan holde min vægt nede. Apropos det der med kulde og løb. De norske langdistanceløbere får først lov til at slippe for at løbe når temperaturen er under de 20 graders frost! Godt det ikke er mig…

Efterhånden som man har løbet et stykke tid og har deltaget i nogle forskellige løb, finder man ud af at der blandt løberne findes en række galninge der dyrker mere eller mindre ekstreme løb.

Ikke at løbene de vælger, nødvendigvis er specielt lange eller er kendetegnet ved at være særlig hårde. Nej, løbene finder sted på, i og ved mærkelige og nogen gange spændende lokaliteter. Hvis du er interesseret i at deltage i et mere eller mindres skørt løb kan du her se to forskellige eksempler nedenfor. Du kan lige nå at tilmelde dig endnu!

Undergroundmaraton. Løbet afholdes i kalkgruberne i Mønsted og Dagbjerg. Dem der har været i Mønsted husker sikkert den formidable dunst af ost…


P-hus maraton. Løbet afholdes i et P-Hus i Horsens. Løbet skydes i gang af byens borgmester den tidligere trafikminister Jan Trøjborg.

God fornøjelse!