torsdag den 4. februar 2010

Møgvejr

Jeg er ved at få nok af vinteren. Jeg kræver forår og sommer lige nu, for uanset hvor positiv jeg gerne vil være, når jeg møder nye udfordringer, så kan jeg altså ikke se bort fra at den megen sne, de glatte veje og den alt for ofte kolde vind påvirker min løbetræning i særdeles negativ retning.

I denne uge løbetrænede jeg mandag og onsdag. Mandag gik det nogenlunde. Turen blev på ni kilometer i et hæderligt tempo - også selvom det var forfærdeligt glat. 

Det kraftige snevejr tirsdag gjorde min løbetur onsdag til en ren parodi. Først var jeg i tvivl om jeg overhovedet kunne og burde løbe. Jeg tog alligevel løbetøjet på og kom af sted. Allerede efter 300 meter var jeg ved at opgive, fordi jeg var nød til at forcere et bælte af høj sne. Resten af turen foregik op og ned af kantsten, bakker af sne og snedriver. Da jeg efter 6 kilometer var usandsynlig tæt på mit hjem, og i øvrigt forfærdelig træt af sne og spejlblanke veje og stier,  valgte jeg at stoppe festen og løb hjem til et dejligt varm bad. Det var vist første gang jeg gav så let op!

Nå, men de voldsomme snefald har dog også visse positive konsekvenser. Min familie og jeg bor på en koteletgrund. Fra vejen og op til huset er der en havegang der vel er 65-70 meter lang. Gangen skal naturligvis ryddes for sne. Selvom det var hårdt at skovle sne i tirsdags, kan jeg dog glæde mig over en ting: ifølge ”Mad i Tal forbrænder man 263 kalorier ved en halv times snerydning.

Måske skulle jeg tilbyde naboerne at rydde sne for dem når det er nødvendig næste gang?